Syrniki – clătite rusești

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 900 g brânză dulce de vaci sau Ricotta
  • 1 ou
  • 1 lingură de unt moale
  • 100-150 g zahăr tos
  • 200 g făină + extra pentru modelat clătitele
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie
  • ulei pentru prăjit
  • *Opțional, stafide

Mod De Preparare

Aceasta este rețeta celor mai bune, sănătoase, gustoase și pufoase clătite rusești – syrniki. Le poți servi fie ca desert, fie ca gustare rapidă sau mic-dejun.

  1. Bate bine, la treapta medie a mixerului, brânza cu oul, untul și vanilia. Adaugă zahărul, amestecând treptat până la omogenizare.
  2. Adaugă făina și praful de copt, amestecă folosind viteza cea mai mică a mixerului, până obții un amestec bine legat. Dacă vrei, poți adăuga și o mână de stafide.
  3. Întinde niște făină pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie sau o cratiță înaltă, care nu lipește.
  4. Cu ajutorul unei linguri adâncite sau a unei spatule pentru înghețată, dacă ai, ia aluat (cam cât încape) și dă prin făina presărată în farfurie. Exact ca pentru chiftele procedezi: pot să le faci plate sau ușor rotunde.
  5. Pune clătitele la prăjit în uleiul încins, la foc mediu. Acoperă vasul și părjește-le cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Se servesc, după gust, cu miere, gem, cremă de ciocolată, cremă de vanilie, dulceață, sirop de arțar, fructe proaspete etc.

Alte rețete delicioase de clătite:

Clătite bănățene

Clătite cu fructe şi miere

Clătite cu brânză dulce