De Ana Munteanu,
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g fulgi de cocos
- 40 g făină de cocos (merge și cea normală, desigur)
- 130 g (9 linguri) ulei de cocos nerafinat, la temperatura camerei
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
Pentru umplutură
- 590 ml lapte de cocos (aproape 1 cutie și jumătate)
- 90 grame de zahăr tos
- 1 praf de sare
- 60 grame de amidon de porumb
Pentru decorat
- 400 g fructe - la alegere
Mod De Preparare
E de post, e vegană, e ușor de făcut și e extrem de gustoasă. Bonus: poți să o decorezi cu ce fructe dorești, în funcție de preferințe sau de sezonul în care te afli. Desertul perfect pentru iubitorii de cocos și pentru cei care nu consumă lactate.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și pregătește o tavă – de preferat din aceea cu pereți detașabili.
PENTRU ALUAT
Combină ingredientele pentru aluat bine. Tapetează tava cu aluatul. Dă tava la cuptor 8-12 minute. Lasă apoi să se răcească de tot, apoi bagă în frigider.
PENTRU UMPLUTURĂ
Într-o crăticioară mică, la foc mediu, combină 400 de ml de lapte de cocos cu zahărul și sarea, amestecând ocazional până când zahărul se dizolvă.
Amestecă restul de lapte de cocos cu amidonul până la omogenizare. Ia cratița de pe foc și toarnă înăuntru combinația de lapte de cocos cu amidon. Amestecă bine. După ce se omogenizează, pune totul la loc pe foc.
Micșorează flacăra și lasă să se facă, amestecând continuu timp de 1 minut. Nu lăsa pe foc după ce se îngroașă compoziția, se va strica structura amidonului și, implicit a umpluturii.
Dă de pe foc, adaugă vanilia și uleiul de cocos. Lasă să se răcească până atnge temperatura camerei și toarn-o apoi peste crusta de tartă din frigider.
Dă la frigider timp de o oră înainte să adaugi peste fructele.
Alte rețete de deserturi de post:
Foto: 123rf