De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g făină
- 5 ouă
- 1 vârf cuţit de sare
- 125 g unt
- 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
- 150 g mozzarela
- 150 g brânză telemea
- 100 g măsline
- 10 ciuperci
- 1 ceapă
- 1 lingura ulei
- 3 linguri smântână
- 2 ouă
- sare, piper
- 2 roşii
Mod De Preparare
Tartă Provence – alegerea ideală pentru zilele încare nu ai prea mult timp sau energie pentru gătit, dar vrei să îi servești pe cei dragi cu ceva absolut delicios!
- Cerne făina pe o planşetă, fă o adâncitură la mijloc şi pune un ou şi sarea. Adaugă untul tăiat cuburi şi frământă repede. Toarnă treptat apa şi amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.
- Înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l 30 de minute la frigider. Curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori.
- Pune şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecă toate, după care se iau de pe foc. Tapetează o formă de tartă cu unt şi făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi se adaugă umplutura. Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
- Înainte cu 10 minute de a fi gata, spală 2 roşii şi taie rondele. Amestecă o lingură de smântână cu un ou şi întinde peste tartă. Peste amestec, aşază şi feliile de roşii.
- Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.