De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 varză medie
- 500 g cartofi
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 5 căței de usturoi
- 150-200 ml sos de roșii
- 2 frunze de dafin
- sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust
Mod De Preparare
Rapidă, ușoară, sănătoasă, sățioasă și super gustoasă. O mâncărică perfectă pentru zilele de post sau pentru cele în care nu vrei să gătești cu carne.
Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert.
Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.
Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii.
Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.
Alte rețete de tocănițe delicioase:
Tocaniță de vițel cu sos de bere
Tocăniţă de ardei gras cu ciuperci
Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi
Foto: 123rf