Cartofi la cuptor cu bacon, cașcaval și mărar

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cartofi (mărime medie)
  • 300 g bacon
  • 300 g cașcaval afumat
  • 1 legătură de mărar
  • ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

O garnitură absolut delicioasă și extrem de ușor de făcut. O combinație de arome simple dar care se îmbină perfect, făcând din acest fel de mâncare una pe care o vei repeta, cu siguranță, des.

Preîncălzește cuptorul.

Curăță cartofii, taie-i în 2 și pune-i la fiert 15-20 de minute. Cu 5-10 minute înainte să scoți cartofii, prăjește bacon-ul. După ce l-ai prăjit (nu până devine crocant, se va face până la final când îl bagi la cuptor), taie-l în fâșii mai subțiri (opțional).

Pune cartofii într-o tavă care nu lipește, stropește-i din belșug cu ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper, presară cașcaval ras deasupra, apoi bacon-ul și dă la cuptor până cartofii se pătrund și bacon-ul se prăjește.

Toacă mărar, presară deasupra și mai dă la cuptor încă 3 minute.

Servește fierbinte, ca garnitură sau chiar ca mâncare de sine stătătoare.

 

Alte rețete de garnituri delicioase: 

Colcannon

Cartofi în crustă de muștar

Caserolă de ceapă gratinată

Foto: shutterstock

Alte rețete