De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g dovlecei dați pe răzătoare
- 300 g morcovi dați pe răzătoare
- 2 căței de usturoi pisați
- 2 ouă bătute
- 90 g făină
- 2 cepe verzi tocate
Pentru servit
- Iaurt sau smântână
Mod De Preparare
Super gustoase, super rapide, crocante și aromate. Mult mai aspectuoase și mai sănătoase decât cele din carne, aceste chifteluțe de legume sunt o alegere ideală pentru momentele în care vrei să mănânci delicios și sățios. O metodă eficientă de a-i face pe cei mici să mănânce legume.
- Pune dovleceii rași într-o sită, presară sare pe ei și lasă-i la scurs 10 minute, presându-i din când în când în mâini ca să grăbești procesul.
- Transferă-i apoi într-un bol mai mare, împreună cu morcovii rași, usturoiul pisat, făina, ouăle bătute, ceapa tocată. Asezonează, după gust, cu sare și piper. Amestecă bine.
- Încinge uleiul într-o tigaie mare și pune, în serii de câte trei, câte o lingură din umplutură, la distanță considerabilă deoarece chifteluțele se vor lăți pe măsură ce se prăjesc.
- Prăjește-le 2-3 minute pe o parte apoi întoarce-le și mai lasă-le 1-2 minute până devin rumene și crocante. Transferă-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie și continuă să prăjești până termini tot amestecul.
Servește-le imediat cu iaurt sau smântână deasupra.
Alte rețete delicioase cu legume:
Foto: shutterstock
Alte rețete