Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 450 g aluat pentru plăcintă
  • 30 g unt pentru uns
  • 150 g caşcaval ras
  • 150 g șuncă
  • 1 ou

Mod De Preparare

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă după care poți pregăti această masă delicioasă! Poate să țină loc de mic-dejun, gustare între mese, aperitiv rapid pentru niște musafiri neanunțați. Și chiar poate fi un excelent pachet pentru serviciu sau școală!

Preîncălzește cuptorul.

Scoate aluatul de la congelator, desfă-l şi lasă-l la decongelat. După ce s-a decongelat, întinde ușor cu sucitorul, astfel încât să nu se rupă. Taie cu cuțitul formând triunghiuri echilaterale, pe care le vei rula mai apoi în formă de croissant.

Pune-le în tavă și dă-le la cuptor până vezi că se rumenesc bine și se desfac foile croissantelor. Bate 1 ou cu un praf de sare și unge cornurile cu el. Mai dă la cuptor 1-2 minute.

Scoate cornurile, taie-le transversal. Unge cu puțin unt fiecare croissant fierbinte. Pune, în fiecare câte 1 felie de șuncă între 2 de cașcaval. Înapoi în tavă cu ele și încă 5 minute la cuptorul încins.

Desigur, se servesc fierbinți și pe nerăsuflate!

Alte rețete delicioase și rapide, pentru momentele în care timpul te presează:

Budincă de macaroane

Frittata cu cartofi și bacon

Bărcuțe cu ou, cârnați și brânză