Frittata cu cartofi și bacon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 25 min

Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă bătute
  • 250 g bacon
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei roșu
  • 200 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • sare si piper după gust

Preparare

Cele mai gustoase lucruri sunt cele făcute din ingrediente simple, de bază. Frittata este una dintre ele, cu siguranță! Pe această mâncare pe bază de ouă (extrem de versatilă și gustoasă) o poți servi fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou și chiar și la cină, când nu vrei sa îți petreci prea mult timp în fața aragazului. O poți face atât la cuptor cât și pe aragaz. Atâtea posibilități câte ingrediente ai în casă! Aceasta este una dintre variantele cele mai populare frittata.

Spală și curăță cartofii. Pune-i la fiert 10 minute. Între timp, taie bacon-ul, prăjește-l 2-3 minute, împreună cu ardeiul tăiat solzișori.

Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi asezonează-le cu sare și piper. Scoate cartofii, taie-i (cubulețe, de preferat) și adaugă-i în tigaie. Toacă ceapa verde. După 5 minute, toarnă în tigaie mixtura de ou și ceapa verde. Amestecă o dată, pune capacul și lasă la foc mic spre mediu să se coacă.

Poți servi cu extra parmezan și smântână, dacă vrei.

frittata bacon3

Dacă ți-a plăcut asta, poți încerca și frittata țărănească, rețeta aici.

Alte rețete delicioase și rapide: 

Bărcuțe cu ou, cârnați și brânză

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval afumat

Quiche rapid cu ou și brânză

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu