Croissante cu mozzarella si usturoi

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g aluat de foietaj
  • 4 linguri de unt topit
  • 150 g mozzarella
  • praf de usturoi, oregano, sare și piper
  • o mână de parmezan (opțional)

Mod De Preparare

O masă pe care mai mult o încropești decât o gătești. Ușoară, super gustoasă și destul de ieftină. Extrem de rapidă: 10 minute prepararea, 10 minute la cuptor și… masa e servită! Mic-dejun, gustare sau chiar prânz pe repede înainte la muncă? Da, 3 de da!

  • Cantități pentru 8 croissante.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pregătește o tavă care nu lipește și întinde hârtie de copt pe ea.

  1. Scoate aluatul din congelator. Taie mozzarella pe lung (ca pe niște bastonașe), în 8 părți egale. Într-un bol mic, combină untul cu condimentele.
  2. Presară puțină făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul cu un făcăleţ, până obţii un pătrat. Taie aluatul în dreptunghiuri, apoi taie dreptunghiurile astfel formate în jumătăţi, pe diagonală, obținând 8 triunghiuri.
  3. Pune bucata de mozzarella pe latura cea mai lată a fiecărui aluat în parte și rulează, până termini cu toate. Unge cu untul aromatizat, presară niște parmezan deasupra (opțional).
  4. Dă-le la cuptorul încins timp de 10 (cel mult 15 minute) până se coc și devin rumen aurii.

Alte rețete asemănătoare: 

Cornuleţe cu ciocolată din 3 ingrediente

Mere în foietaj

Cornuri săseşti

Foto: shutterstock