Mere în foietaj

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 18 min
  • Timp de gatire: 12 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 1 măr
  • 230 g aluat de foietaj
  • 3 lingurițe de unt topit / margarină, dacă faceți de post
  • 60 g zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță ienibahar (opțional)
  • 1 lingură de nuci/arahide măcinate

Preparare

Dacă plăcinta de mere era desertul la cuptor cel mai rapid și mai la îndemână – chiar și pentru cei care nu prea-s ași într-ale bucătăritului -, a venit timpul să fie detronată. Și ce desert putea mai bine să facă asta, decât unul derivat din ea? E perfect pentru zilele de vară, când nu vrei să zăbovești prea mult deasupra aragazului încins.

Încinge cuptorul.

Într-un bol mic, amestecă zahărul brun cu restul condimentelor. Topește untul la bain marie și toarnă-l într-un bol cu fund plat. Taie mărul în 8 felii egale. Dă feliile prin unt. Împrăștie niște făină pe fundul de lemn ca să nu ți se lipească aluatul. Taie din aluat 8 triunghiuri. Unge-le cu untul topit. Presară mixtura de zahăr și condimente pe fiecare triunghi în parte, acoperind întreaga suprafață. Apoi nucile pisate. Pune câte o felie de măr pe latura lată a aluatului. rulează încet fiecare felie. Unge cu unt o tavă și pune apoi “croissantele” formate pe ea. Dacă mai ai condimente, presară-le (dacă vrei, desigur) pe deasupra.

Dă la cuptor la foc mare (aproape 200 grade Celsius, treapta de sus) timp de 6-12 minute sau până când vedeți că v-au crescut rulourile și s-au aurit deasupra.

Foto: mere în foietaj / Shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu