De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 350 g zahăr
- 6 linguri cacao neîndulcită
- 6 linguri unt moale
- 5 linguri lapte
- 2 fiole esență de vanilie
Mod De Preparare
Deoarece sunt tot mai nemulțumită de cele la plic, am decis să o face de casă, de la zero. Nu pierd nimic, dimpotrivă! Ia la fel de mult timp prepararea ambelor variante, iar cea de casă e mai gustoasă și lipsită de toate chimicalele din cele de-a gata, la plic. Din 5 ingrediente, în 3 pași simpli și în numai 15 minute ai cea mai mătăsoasă și gustoasă glazură de ciocolată, pe care o vei folosi de acum înainte în tot felul de dulciuri delicioase.
- Cerne cacao și zahărul pudră într-un castron de dimensiune medie. Dă deoparte.
- Într-un castron mare, bate cu ajutorul unui mxer untul, până devine cremos. Adaugă, treptat și amestecând continuu, amestecul de zahăr și cacao, alternând cu laptele.
- Pune și extractul de vanilie, totul în timp ce amesteci ușor. Bate în contnuare până devine glazura devine ușoară și pufoasă. Dacă o cere, mai ajustează consistența, fie cu lapte sau cu zahăr.
Foto: captură Youtube
Rețete care necesită glazură de ciocolată
Ineluşe cu glazură de ciocolată
Alte rețete