Lasagna „15 minute”

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne tocată (de porc, de vită sau amestecată)
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 3/4 căței de usturoi
  • 250 g foi de lasagna (sparte în 4)
  • 450 g sos de paste
  • 500 ml apă
  • sare și piper după gust
  • 250 g mozzarella sfărâmată
  • 150 g parmezan ras
  • Busuioc

Mod De Preparare

Da, acum poți pui pe masă familiei tale, în numai 15 minute, o lasagna de vis, fierbinte și extrem de gustoasă! O gătești cap-coadă într-un singur vas și nici nu trebuie să fierbi înainte foile de lasagna. Ideală pentru mesele din timpul săptămânii în care ajungi târziu acasă.

  1. Într-o tigaie mare, pe foc mediu spre mare, călește carnea tocată și ceapa mărunțită bine până carnea prinde u culoare brună-rumenie. (Dacă e necesar, scoate grăsimea în exces). Adaugă usturoiul tocat mărunt și mai călește totul 1 minut.
  2. Adaugă – așezând în mod egal în tigaie – bucățile sparte de lasagna, sosul de paste și apa în tigaie. Asezonează cu sare și piper. Amestecă ușor ca să combini întreg conținutul.
  3. Acoperă bine și lasă să se facă, timp de 15 minute, pe foc mediu spre mediu-mic. Mai scutură, șor și din când în când tigaia ca să distribui egal pastele, pe măsură ce se înmoaie. Dă de pe foc și adaugă parmezanul ras. Presară perluțele de mozzarella pe deasupra și, doar dacă mai e nevoie, mai dă pe foc încă 3-4 minute, ca să se topească și să se întindă apetisant peste lasagna.
  4. Presară, dacă vrei, busuioc proaspăt sau uscat deasupra.

Alte rețete de LASAGNA

Lasagna Mic-Dejun

Lasagna vegană

Lasagna ravioli din 4 ingrediente

Foto: captură Youtube