De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ml apă;
- 250 g orez;
- 500 ml lapte;
- 170 g zahăr;
- 2 linguri de unt;
- 1 linguriță scorțișoară;
- 1/2 linguriță nucșoară.
Mod De Preparare
Nu există om căruia să nu îi aducă aminte de copilărie acest desert, orez cu lapte! Mamele noastre, oricât de ocupate erau, nu concepeau să nu pună pe masă un dulce, fie el cât de simplu, așa că apelau la rețete simple, delicioase și care nu necesitau mult timp de pregătire. Să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau bunicii și să pregătim o porție cremoasă de orez cu lapte!
Orez cu lapte – rețeta pentru un desert rapid și delicios
- Pune apă la fiert într-un vas care nu lipește. Când apa este în punctul de fierbere, adaugă orezul, amestecă și acoperă vasul. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa.
- Adaugă laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez. Din când în când amestecă în orez, pentru a te asigura că nu se lipește, dar și pentru a verifica dacă este fiert.
- Înainte de servire, adaugă peste orezul cu lapte și restul ingredientelor: zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara.
Rețeta de orez cu lapte este extrem de ușor de pregătit. Este desertul copilăriei cu un gust savuros ce poate fi servit în orice moment al zilei, invitaților de toate vârstele.
Deasupra porției de orez cu lapte mai poți presăra scorțișoară, pentru aspect, câteva lingurițe de dulceață sau chiar fructe proaspete, pentru un gust deosebit.
Alte rețete de deserturi rapide și delicioase:
Clătite rapide din 2 ingrediente
Foto: shutterstock