Pateu de ciuperci și caju (de post)

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g ciuperci (de preferabil champignon)
  • 50 g caju
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură pătrunjle proaspăt tocat
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

De ce să cumpăr din comerț când îl fac de casă extrem de repede, ieftin și mult, mult mai gustos? Din 5 ingrediente am obținut cel mai bun pateu de post pe care l-am mâncat vreodată. Și pe care, din acest motiv, nu îl mănânc doar în post. Fă-l așa și o să vezi de ce spun asta.

  1. Călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenesc ușor. (Sau în cuptor, dacă ți-e mai ușor așa)
  2. Toacă ceapa mărunt și călește-o în uleiul de cocos, la foc mediu, până devine transparentă.
  3. Scoate ceapa și pune ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. (le vrei prăjite nu călite, așa că nu le îngrămădi)
  4. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțește caju-ul până devine fin. Adaugă restul de ingrediente (ciupercile, ceapa, pătrunjelul tocat în prealabil,sarea și piperul) până obții o pastă mătăsoasă.

*Rețeta nu este dedicată doar celor care țin post, ci este foarte indicată chiar și celor care suferă de diabet, celor care țin diete sau, pur și simplu, vor să mănânce sănătos.

Merge perfect cu pâine prăjită unsă ușor cu un cățel de ustoroi și cu niște chutney de ceapă roșie  deasupra.

Alte rețete delicioase de pateu:

Pateu de linte

Pate de peşte afumat

Pate rustic în crustă

Foto: 123rf