Pateu de linte

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 375 g ciuperci proaspete
  • 250 g porumb boabe
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 crenguta cimbru
  • 2-3 fire de pătrunjel
  • 1 lingura făină
  • ulei
  • sare şi piper

Preparare

Este post, vrei să mănânci pateu dar nu îţi place cel din comerţ? Fă-ţi acasă un pateu săţios din linte.

1. În vase separate, se pun la fiert cartofii, morcovii si lintea. Apoi se scurg, si se mixeaza împreuna cu boabele de porumb si usturoiul.

2. Într-o lingura de ulei se pune la prajit ceapa taiata marunt si, când a devenit aurie, se adauga ciupercile feliate. Se lasa pe foc pâna ce se evapora apa pe care si-o lasa ciupercile.

3. În piureul de legume se adauga ceapa si ciupercile, patrunjelul, cimbrul si se potriveste de sare si piper.

4. O tava de chec se unge cu puţin ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se niveleaza si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca în tava si apoi se taie.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu