De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 3-4 linguri de amidon
- 1/2 linguriță ghimbir ras
- 3 căței de usturoi tocat
- 4 linguri sos de soia
- 100 ml supă de pui
- 2 linguri zahăr brun
- 3-4 cepe verzi tocate
- 1 lingură ulei de susan
- 2 linguri ulei
- *Dacă doriți, puteți adăuga: 2 lingurițe sos hoisin, 1 linguriță sos de stridii.
Mod De Preparare
O rețetă ușoară și… ușor de făcut, care nu are condimente ciudate precum alte rețete de această proveniență. Se face rapid, astfel că e pefectă pentru o cină pe repede înainte.
- Taie puiul fâșii sau cubulețe. Combină zahărul brun cu jumătate din cantitățile ingredientelor (toate în afară de ceapa verde și uleiuri) și lasă-l la marinat 30 de minute.
- Dă-l apoi bine prin amidon, până se acoperă uniform. Pune-l la prăjit în uleiul vegetal încins cam 4 minute. Adaugă restul de ghimbir și usturoi, lasă să se facă 2 minute.
- Adaugă restul ingredientelor rămase (în afară de ceapa verde și uleiul de susan) și lasă să se facă 3-4 minute, până se îngroașă sosul.
- Închide focul, adaugă ceapa verde tocată și uleiul de susan. Amestecă și servește cu orez simplu.
Alte rețete asiatice cu pui:
Foto: shutterstock