De Ana Munteanu,
Ingrediente
- 12 copănele de pui
- 350 cârnați chorizo
- 200 g cartofi
- 2 cepe roșii tocate
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță boia
- 2 lingurițe oregano uscat
- sare și piper după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o portocală/lămâie
Mod De Preparare
Dintr-un foc (adică o tavă, două) ai hrănit o familie întreagă! O soluție rapidă, ușoară și nu foarte costisitoare pentru zilele în care nu te trage inima să stai prea mult în bucătărie, o masă sățioasă și extrem de gustoasă! Dacă mai rămâne ceva (deși nu prea cred), merge să luați pachet și a doua zi la muncă.
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Unge cu ulei o tavă care nu lipește. Asezonează puiul cu oregano, boia, sare, piper.
- Taie cârnații, ceapa și cartofii, pune-i pe fundul tăvii, într-un singur strat. Stropește-i cu ulei de măsline, zeama de portocală/lămâie și usturoiul pisat. Asezonează cu sare și piper, după gust. Pune copanele
- Pune copanele în tavă. Dă totul la cuptorul preîncălzit până se pătrund copanele de pui și cartofii.
Alte rețete rapide și delicioase pentru întreaga familie:
Dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor
Foto: shutterstock