De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
Legume
- 1-2 lipii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- 1 salată
- 2 roșii
- 2-3 castraveți
- 1 ardei
- pătrunjel tocat
- 1 ceapă verde/roșie tocată
- *Opțional - 2-3 ridichi
Dressing
- 1 lingură oțet de vin roșu
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi tocați
- 1 linguriță sumac (condiment arăbesc)
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță zahăr
- *Opțional, 1/2 linguriță mentă uscată tocată
Mod De Preparare
Salata Fattoush este unul dintre cele mai gustoase lucruri oferite lumii de către gastronomia libaneză. O salată extrem de populară și de gustoasă, pe care trebuie să o încerci cel puțin o dată în viață. De fapt, cei care au gustat-o o dată, s-au îndrăgostit iremediabil de ea și o repetă cât de des pot.
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge lipia cu ulei de măsline și presară praf de usturoi deasupra. Dă-o la copt până devine crocantă. Scoate-o și rupe-o în bucățele un pic mai mari decât un bănuț (cât o îmbucătură).
- Spală, taie și combină legumele. Într-un bol mic, separat, amestecă ingredientele pentru dressing.
- Când e gata de servit, combină legumele cu dressingul și „crutoanele' de lipie.
De obicei, se servește alături de hummus și/sau cotlete de berbec.
Alte rețete delicioase de salate:
Foto: shutterstock