(P) Aceste deserturi cu șampanie îți vor încânta papilele gustative! 

De

Spumoasă și rafinată, șampania este una dintre băuturile preferate ale femeilor. Ea poate fi asociată cu o mulțime de preparate culinare, însă devine un ingredient „delicios' atunci când e folosită în pregătirea deserturilor.

Așadar, dacă ai o predilecție pentru șampanie și vrei să o folosești la deserturi atunci când gătești, descoperă câteva rețete cu care îți vei impresiona invitații și pentru care vei primi cele mai multe aprecieri!

Deșert cu șampanie și zmeură

Ușor și catifelat, acest desert este ideal pentru zilele în care simți nevoia de ceva dulce și răcoritor. Dacă îți place zmeura și vrei să realizezi un desert care îți va rămâne în minte, iată o idee excelentă!

Ai nevoie de:

  • 3 gălbenușuri

  • 3 linguri zahăr

  • 3 linguri șampanie

  • 200 g zmeură

Amestecă gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi, adaugă băutura și amestecă cu un tel până se îngroașă compoziția. Așează fructele în forme mici pentru brioșe și toarnă deasupra câteva lingurițe din compoziție.

Pune formele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lasă-le 25 de minute, până trec testul scobitorii. Pudrează-le cu zahăr sau ornează-le cu fructe proaspete și vei obține o imagine de senzație!

Jeleu de șampanie rosé

Apetisant și colorat, acest desert va fi „vedeta' cinei pe care o organizezi pentru prieteni și familie. Este ușor de realizat și nu necesită foarte multe ingrediente.

Ai nevoie de:

  • o jumătate de lingură de zahăr

  • 150 ml apă

  • un plic de gelatină

  • 350 ml șampanie rosé

Într-o cratiță mică, pune 100 ml de apă și zahărul și amestecă la foc moderat 5 minute. Ia de pe foc și lasă să se răcească. Dizolvă gelatina în apa rămasă și lasă să se înmoaie, apoi adaug-o peste compoziția de apă cu zahăr și amestecă 5 minute.

Adaugă șampania și amestecă, apoi strecoară printr-o sită fină. Folosește boluri sau cupe în care să torni compoziția și lasă-le la frigider câteva ore. Înainte de servire, presară deasupra jeleului câte o picătură din această băutură regală.

Spumă de șampanie cu căpșuni

Dacă nu vrei să depui prea mult efort în prepararea unui desert gustos și arătos, alege o rețetă în care imaginația este cuvântul-cheie. Mizează pe rafinament și simplitate și cu siguranță te vei bucura de rezultate uimitoare. Acest desert la pahar este pur și simplu un alt mod de a servi, alături de cei dragi, băutura ta preferată.

Ai nevoie de:

  • 100 g căpșuni

  • 1,5 g gelatină

  • 90 ml șampanie

Pentru spumă:

  • 50 ml șampanie

  • 2 g gelatină și 2 linguri spumant rece

  • 40 g zahăr tos

  • 1 ou proaspăt

  • un praf de sare

Pune la hidratat gelatina cu două linguri de băutură rece din cei 90 ml. Spală căpșunile și taie-le bucățele. Distribuie-le uniform în pahare. Topește gelatina hidratată pe baie de aburi, apoi adaugă restul de spumant și amestecă foarte bine. Las-o să se răcească și toarn-o în pahare, peste căpșuni. Pune paharele la frigider până pregătești spuma.

Pentru spumă, pune gelatina la hidratat în două linguri de spumant rece și încălzește cei 50 de ml rămași. Într-un vas, amestecă gălbenușul cu o lingură de zahăr din cele 40 g și adaugă, în fir subțire, șampania fierbinte, amestecând în continuare. Mută vasul pe baie de aburi și amestecă până se îngroașă crema.

Scurge surplusul din gelatina hidratată și topește-o pe aburi. Adaugă gelatina în cremă caldă, amestecă și las-o să se răcească la temperatura camerei. Bate albușul spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul până obții o cremă lucioasă. Încorporează mai întâi o lingură de spumă în cremă și amestecă ușor. Adaugă și restul spumei și amestecă până se omogenizează.

Toarnă crema cu ajutorul unui pos în pahare peste căpșunile cu gelatină și mai lasă o oră paharele la frigider. Decorează cu căpșuni tăiate în jumătate și vei obține un deliciu irezistibil.

Pentru prepararea celor mai rafinate deserturi, alege băuturile elegante și spumoase de la Beicevrei.ro!