Rețete tradiționale de Crăciun

Rețete tradiționale de Crăciun

De Ana Munteanu,

Rețete tradiționale de Crăciun

An de an, meniul de Crăciun primește îmbunătățiri. În funcție de buget, de gusturile celor invitați la masă, de capacitățile în arta culinară ale fiecărei gospodine în parte. Cu toate acestea, sunt unele rețete care trebuie să se regăsească pe masa oricărui român, oriunde s-ar afla el în lumea largă. Dacă în restul anului gustăm cu nesaț din gastronomia internațională, măcar meniul de Crăciun să fie, majoritar, românesc.

Iată, mai jos, câteva rețete tradiționale de Crăciun care nu ar trebui să lipsească de pe  masa ta festivă.

Piftie

piftie

Aperitivul rece care se găsește pe masa oricărei româncuțe get-beget, pe masa îmbelșugată de Crăciun. Iar, potrivit nutriționiștilor, piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc, cu puține calorii și bogată în proteine.

Noi îți dăm cea mai simplă rețetă pentru cea mai gustoasă piftie pe care tu și ai tăi dragi ați mâncat-o vreodată.

Friptură de porc cu bere

Friptură de porc

O rețetă tradițională, dar mai puțin cunoscută a nelipsitei fripturi de porc din meniul de Crăciun, este cea în bere. Fă-o astfel și vei avea cea mai fragedă, mai ușor de tăiat, mai aspectuoasă și mai gustoasă friptură, după o reţetă simplă, pe care să o servești de Crăciun familiei: friptura de porc cu bere.

Sărmăluţe tradiționale

Sarmale

Indiferent de ce alegi să pui pe masa de Crăciun, sărmăluțele nu trebuie să îți lipsească. Fie că ești as într-ale bucătăriei sau începător, vei adora rețeta noastră tradițională! Să facem împreună, pas cu pas, după cea mai simplă rețetă moștenită de la bunica, delicioasele sărmăluțe tradiționale.

Caltaboș

caltabos

Caltaboși, cartaboș, chișcă sau călbaj: 4 nume, același produs preparat după tăierea porcului din măruntaiele acestuia fierte și tocate. Noi facem simplu caltaboșii, după această rețetă.

Cârnați tradiționali de casă

carnati

Dacă nu vreți să cumpărați cârnați gata făcuți de la magazin ci preferați să îi faceți chiar dumneavoastră în gospodăria proprie, vă ajutăm punându-vă la dispoziție cea mai simplă rețetă de cârnați posibilă. Rapid, sănătos, fără chimicale, cârnații făcuți chiar de mâinile dumneavoastră vor fi cei mai proaspeți, cei mai gustoși! Rețeta de cârnați tradiționali de casă este foarte, foarte simplă.

Eh, și am putea continua la nesfârșit, cu câte și mai câte bunătăți cu aromă de sărbătoare… Dar am decis să lăsăm restul bucatelor pe altă dată. Spor la treabă să aveți!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO