Peşte la cuptor

De

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g file de peste (crap)
  • 1 praf sare
  • 1 lingură grăsime de uns tava
  • 1 ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 120 g fasole verde
  • 120 g morcovi
  • 3 roşii
  • 200-250 ml ulei de prăjit
  • 2 linguri mazăre congelată
  • 1 lingură stafide
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 1 praf piper
  • chimen
  • 150 ml cherry
  • 150 ml apă
  • felii de lămâie şi verdeaţă pentru decor

Mod De Preparare

►Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt.
► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi.
► Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovul, fasolea verde şi se lasă şi ele la călit. Se pun roşiile, usturoiul, mazărea, stafidele şi pătrunjelul verde. Se asezonează cu sare, piper, chimen, apoi se adaugă cherry şi apa şi se toarnă acest amestec peste peşte, în tavă.
► Se pune tava în cuptor şi se coace la 200°C, până când carnea devine moale. Se serveşte cu cartofi fierţi, stropiţi cu suc de lămâie. Se decorează cu verdeţuri proaspete.