Crap cu ierburi aromate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 felii crap
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • pătrunjel
  • frunze de ţelină
  • rozmarin
  • arpagic
  • busuioc
  • 800 g cartofi
  • 1 ceapă mică
  • suc de lămâie

Mod De Preparare

1. Pătrunjelul, frunzele de ţelină şi arpagicul se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu rozmarinul şi busuiocul.

2. Feliile de peşte se spală şi se lasă la scurs. Se prăjesc în puţin ulei pe ambele părţi. Se pun apoi într-un vas de yena, se presară deasupra jumătate din amestecul de verdeaţă tocată, se adaugă vinul şi se dau la cuptorul preîncălzit (170°C). Se lasă 20 de minute, nu mai mult.

3. Între timp, se fierb cartofii în coajă. Când s-au înmuiat, se scot, se lasă la răcit, se curăţă de coajă, se taie felii şi se prăjesc până se rumenesc în puţin ulei. Ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte uşor în acelaşi ulei. Feliile de cartofi se amestecă cu ceapa.

4. Când e gata, peştele se scoate din cuptor şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se presară deasupra restul de verdeaţă şi se serveşte cu garnitura de cartofi.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.