Bomboane de ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timp de gatire: 60 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

Ingrediente

  • 1,5 lingurita zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 3-4 cani zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 1,5 lingurita bicarbonat
  • 1/3 cana cacao
  • 1,5 cana făină
  • 50 g margarină topită
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată cu lapte

Preparare

Preparare:

1. Se topesc ambele feluri de ciocolată împreună cu jumătate din cantitatea de margarină.

2. Se adaugă peste cele de mai sus făina, cacao, bicarbonatul şi zahărul.

3. Se bate margarina rămasă împreună cu zahărul până când capătă o consistenţă nisipoasă, apoi se adaugă ouăle şi vanilia.

4. Această compoziţie se înglobează în compoziţia de ciocolată pregătită la început şi totul se lasă la frigider timp de o oră.

5. Cu un cleşte pentru îngheţată, se creează sfere din compoziţie, care se aşază apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. Bomboanele se coc 10 minute în cuptorul încins. Atenţie să nu se ardă!

7. Se lasă 2 minute în tavă înainte de a fi desprinse.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu