Borş ţărănesc

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1-2 cepe
  • 1-2 ardei
  • 4 roşii
  • 400 ml borş
  • 2 cârnaţi afumaţi şi uscaţi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 1 legatura ştevie
  • 2 linguri ulei
  • leuştean

Preparare

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie ca pentru ciorbă. Se pune puţin ulei într-o oală de 3 litri şi se călesc ceapa, ardeii şi morcovii până se înmoaie, apoi se adaugă apă până la jumătate, sare, şi se pun la fiert, la foc mic.

2. Între timp, se taie cartofii şi dovlecelul cubuleţe şi se pun în ciorbă să fiarbă. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul.

3. Separat, într-o altă oală, se pune borşul să dea în câteva clocote, se toarnă peste ciorbă, se adaugă ştevia fiartă şi se condimentează cu sare şi piper.

4. Spre sfârşit, se taie cârnaţii foarte subţiri şi se adaugă în borş împreună cu leuşteanul şi busuiocul verde. Se serveşte cald cu pâine de casă.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu