Chec cu portocale

Chec cu portocale

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 175 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 ml frişcă lichidă
  • 1 praf sare
  • coaja de la o portocală
  • zeama de la o portocală
  • 8 linguri făină
  • zahăr pudră pentru ornat
Pentru sos:
  • 2 portocale
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr
  • 1 lingura coniac

Mod De Preparare

Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face!

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează uşor, să nu se lase.

2. Se adaugă frişca lichidă şi, la final, făina cernută. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 150°C.

3. În timpul acesta, se pregăteşte sosul de portocale. Se curăţă portocala, se taie cubuleţe, se amestecă cu zahărul şi cu o lingură de coniac şi se fierbe la baie de aburi.

4. Se adaugă frişca lichidă şi se lasă să se răcorească. Se scoate checul, se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se serveşte cu sosul de portocale.

Evaluează
Alte rețete