inapoi la unica.ro
Chec în trei culori

Chec în trei culori

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 300 g zahăr farin
  • 200 g făină
  • 1 praf sare
  • 200 g unt sau margarină
  • coajă de lămâie
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • esenţă trandafiri sau zmeură
  • glazură de ciocolată
  • 5 ouă
  • zahăr pudră

Preparare

1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şi se pregăteşte tava cu hârtie specială pentru copt.

2. Într-un bol se pune untul care a stat la temperatura camerei şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă. După ce aţi obţinut crema de unt, adăugaţi ouăle unul câte unul, până le încorporaţi.

3. Se cerne făina şi cacaua şi se pregătesc alte două boluri. Se toarnă făina peste cremă şi se amestecă uşor, cu mişcări circulare, să nu facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în mod egal în bolurile pregătite. În unul se amestecă cu cacaua iar în celălalt cu esenţa de zmeură.

4. Se toarnă în tavă compoziţiile şi se amestecă circular cu o lingură pentru a căpăta forma şi aspectul din poză. Se bagă la cuptor la foc potrivit 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu glazură de ciocolată pe mijloc, iar marginile se pudrează cu zahăr farin.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook