inapoi la unica.ro
Chec în trei culori

Chec în trei culori

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 300 g zahăr farin
  • 200 g făină
  • 1 praf sare
  • 200 g unt sau margarină
  • coajă de lămâie
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • esenţă trandafiri sau zmeură
  • glazură de ciocolată
  • 5 ouă
  • zahăr pudră

Preparare

1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şi se pregăteşte tava cu hârtie specială pentru copt.

2. Într-un bol se pune untul care a stat la temperatura camerei şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă. După ce aţi obţinut crema de unt, adăugaţi ouăle unul câte unul, până le încorporaţi.

3. Se cerne făina şi cacaua şi se pregătesc alte două boluri. Se toarnă făina peste cremă şi se amestecă uşor, cu mişcări circulare, să nu facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în mod egal în bolurile pregătite. În unul se amestecă cu cacaua iar în celălalt cu esenţa de zmeură.

4. Se toarnă în tavă compoziţiile şi se amestecă circular cu o lingură pentru a căpăta forma şi aspectul din poză. Se bagă la cuptor la foc potrivit 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu glazură de ciocolată pe mijloc, iar marginile se pudrează cu zahăr farin.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...