Mod De Preparare
Ciorbă de burtă – rețetă tradițional românească extrem de gustoasă și aromată, cu o textură catifelată. Deși prepararea durează mai mult ca la alte ciorbe, asta nu înseamnă că este și dificil de făcut. Te invățăm mai jos rețeta pas cu pas de ciorbă de burtă tradițională!
Rețetă ciorbă de burtă tradițională:
Corba de burtă este un preparat consumat în toate zonele țării. În principiu, are același mod de preparare, însă ingredientele pot să difere în funcție de regiune. Gustul savuros al ciorbei de burtă poate fi obținut foarte ușor și acasă dacă ești atent la fiecare pas. Iată ce ai de făcut!
- Taie burta bucăţele mici, astfel încât să poată fi uşor de luat cu lingura. Spal-o în cinci ape în care adaugă câte o lingură de oţet. Apoi pune-o într-o strecurătoare şi freac-o bine cu două linguri de sare grunjoasă. Spal-o sub un jet de apă, după care pune-o într-un bol cu apă rece şi cu două linguri de oţet. Las-o să stea o oră.
- Între timp, curăţă gulia, pătrunjelul, ţelina şi un morcov. Pune-le la fiert în patru litri de apă, alături de dafin, piper şi osul de vită. Lasă să fiarbă aproximativ o oră, după care strecoara supa obţinută.
- Curăţă celălat morcov şi ardeiul şi dă-i pe răzătoare. Spală bine oala şi pune în ea două linguri de ulei. Căleşte morcovul şi ardeiul răzuit pentru circa cinci minute. Apoi toarnă peste ei supa strecurată şi două linguri de sare.
- Pune şi burta şi ardeiul iute tăiat rondele. Lasă să fiarbă la foc mediu, pentru 40 de minute, până când bucăţelele de burtă s-au înmuiat bine.
- Pune smântâna într-un bol şi dizolv-o cu cinci polonice de ciorbă fierbinte. Toarn-o încet în oala cu ciorbă şi amestecă uşor, astfel încât să nu se brânzească.
- Curăţă şi căţeii de usturoi, zdrobește-i cu podul palmei şi pune-i în ciorbă. Lasă să fiarbă cinci minute, după care ia de pe foc.
Ciorbă de burtă tradițională
Ciorba de burtă tradițională este gata. Acum o poți servi alături de un ardei iute și smântână, după gust.
Îți recomandăm să încerci să pregătești și următoarele rețete de ciorbă: