Coronita cu mac

Coronita cu mac

Ingrediente

  • 500 gr faina,30 gr drojdie,2 oua,500 ml lapte,60 gr margarina,500 gr mac,2 linguri lapte praf,100 gr zahar pudra,1-2 linguri suc de lamaie,1 lamaie

Mod De Preparare

Se cerne faina intr-un castron,se adauga drojdia maruntita,1 ou,coaja rasa de lamaie,250 ml lapte cald si margarina si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini.se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit timp de o ora.In acest timp se amesteca macul macinat cu laptele praf si laptele ramas.dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie dreptunghiulara,se intinde compozitia de mac si se ruleaza.se ung capetele ruloului cu albusul de ou ramas si se lipesc formand o coronita.se aseaza in forma de tort rotunda unsa cu ulei si se taie din loc in loc cat sa se vada compozitia de mac.se unge apoi cu galbenusul ramas amestecat cu apa si se coace 40 de minute,la foc potrivit.dupa 20 de minute se scoate si se acopera cu folie de aluminiu,ca sa nu se arda.se amesteca zeama da lamaie cu zaharul pudra si se toarna acest amestec in crapaturile din coronita numai in momentul in care s-a copt complet.

Trimisa de: Pasulischi Florina Andreea

Evaluează