Dovlecei în oţet

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 2 kg dovlecei
Pentru fiecare borcan:
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 lingurita sare
  • oţet de 9°
  • crenguţe mărar

Preparare

Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă!

1.   Dovleceii spălaţi se taie felii. Apoi se pun în borcane (cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan în parte). Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan.

2.   Se diluează o parte de oţet în două părţi de apă şi se toarnă peste dovlecei.

3. Se astupă borcanele şi se fierb 30 de minute din momentul în care apa a dat în clocot.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu