Drob în aluat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timp de gatire: 60 min
  • Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 1 ou
Pentru aluat
  • sare, piper
  • 2 legaturi ceapă
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  • 200 g unt
  • 2 felii pâine
  • 4 ouă
  • 700 g organe miel
Pentru drob
  • 1 lingura unt
  • sare

Preparare

1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut.

2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi se scot în strecurătoare să se răcească la temperatura camerei. După ce s-au răcit, se toacă mărunt şi se pun într-un bol mai mare.

3. Separat, se spală şi se mărunţeşte verdeaţa, ceapa verde se toacă şi, dacă preferaţi, se căleşte 3-4 minute cu o linguriţă de ulei ca să se înmoaie şi se lasă să se răcească. Feliile de pâine se pun să se înmoaie în puţin lapte şi se adaugă lângă măruntaiele de miel. Verdeaţa, ceapa, ouăle, untul, sarea şi piperul se amestecă cu maruntaiele de miel până se obţine o pastă legată.

4. Se prepară foaia de aluat, se întinde o foaie ca de tăiţei, se aşază în tava unsă cu unt astfel încât să acopere şi marginile, apoi se pune compoziţia pentru drob, se nivelează cu o paletă şi se acoperă cu aluatul de pe margini. Se bagă la cuptor la foc mic şi se taie după ce se răceşte. Se serveşte cu salată verde şi ouă.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu