Frigărui din carne de porc

Frigărui din carne de porc

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g carne de porc (pulpă sau muşchi)
  • 100 g costiţă
  • 2 cepe
  • pătrunjel verde
  • frunze de ţelină verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 100 ml vin alb sec
  • 3-4 linguri ulei

Mod De Preparare

1. Carnea se taie cubuleţe de 3 cm. Costiţa se taie felii cu grosimea de 1 cm şi mari de 3-4 cm. Se pun într-un castron, apoi se adaugă ceapa tăiată solzişori, pătrunjelul şi ţelina tocate mărunt, cimbru şi piper după gust. Se stopesc cu vin alb şi ulei, se amestecă şi se lasă la rece 1-2 ore.

2. Se umezesc ţepuşele, apoi se pun bucăţile de carne, alternând cu feliile de costiţă. Se ung cu puţin ulei şi se frig pe grătarul încins, uns cu puţin ulei, 20-25 minute.

3. Se condimentează cu sare după gust şi se servesc calde cu garnituri de legume şi salată de sezon.

Evaluează