Fulgişori din aluat cu nuci

Fulgişori din aluat cu nuci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarină
  • 240 g zahăr
  • 300 g făină albă
  • 3 ouă
  • 150 g fulgi de porumb sau de grâu
  • 150 g nuci tăiate
  • 1 pachet praf de copt
  • dulceaţă de caise sau fructe
  • alune
  • zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Se mixează untul cu ouăle într-un bol până devin o cremă spumoasă. Se adaugă nucile pisate, o parte din fulgii de grâu sau cereale, făina, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi se amestecă până ce devine o cocă uşor de modelat şi se lasă la frigider aproximativ 30 de minute.

2. Se dă drumul la cuptor, la o temperatură potrivită şi se pregăteşte tava cu hârtie pentru copt.

3. Se scoate coca de la rece şi se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă. Se fac formele cu mâna sau cu o formă specială, se aşază pe tavă, se face o mică adâncitură în cocă şi se pune dulceaţă de care aveţi, o alună, fulgi sau cereale şi nuca tăiată Julien. Se ţin la cuptor până capătă o culoare arămie.

4. După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr farin şi se servesc cu o băutură răcoritoare, cafea sau un lichior de ciocolată.

Evaluează