Limbă cu castraveţi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timp de gatire: 210 min
  • Gata in: 4 ore, 30 min

Ingrediente

  • 1,5 kg limbă de vită
  • 3 bucati morcovi
  • 3 bucati praz
  • 1 bucata ceapa medie
  • 1 bucata de os cu măduvă
  • 1 praf sare
Pentru sos:
  • 25 g unt
  • 1 lingura rasă făină
  • 1/2 bucata ceapa
  • 200 g sos tomat
  • 10 bucati castraveţi acri
  • 6 bucati boabe ienupar

Preparare

Învaţă să prepari o mâncare interesantă de limbă cu castraveţi muraţi după o reţetă simplă.

 

 

Mod de preparare:

1. Se spală bine limba cu apă rece şi se curăţă cu cuţitul inversat. Se pune într-o oală mare cu morcovii tăiaţi bucăţi mici, prazul, ceapa tăiată în patru şi osul cu măduvă. Se pune un praf de sare şi se lasă la fiert pentru 3 ore.

2. După ce limba a fiert, cât este caldă, se curăţă de piele. Supa se strecoară şi se păstrează.

3. Pentru sos, untul se topeşte într-o cratiţă, se adaugă făina şi se lasă un pic să se prăjească fără să devină maro. Apoi, se adaugă, polonic cu polonic supa strecurată, bulionul, ceapa tăiată mărunt, castraveţii şi boabele de ienupăr. Se lasă să fiarbă şi se adaugă sau nu lichid, în funcţie de cât de gros sau subţire se doreşte a fi sosul.

3. Limba se taie felii care se pun în sos şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu