Mâncare mexicană

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g amestec mexican (porumb, ardei gras, mazăre, fasole, morcov)
  • 200 g fasole verde
  • 250 g şunculiţă ţărănească sau costiţă
  • 200 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • verdeaţă

Preparare

1. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se căleşte şunca tăiată cubuleţe şi ceapa. Se stinge cu supă de legume şi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 – 15 minute.

2. Se adaugă amestecul mexican şi fasolea verde, apoi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei. După primul clocot se mai lasă pe foc 10 – 15 minute, amestecând uşor fără să se strivească legumele.

3. Dacă este cazul se mai condimentează, iar când se serveşte se presară verdeaţă tocată.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu