O rețetă delicioasă de musaca de legume cu brânza vegetală, ideală pentru zilele de post.
1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în coajă 30 minute, în apă cu sare. Ţelinele se curăţă, se taie felii şi se călesc în ulei. Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi de 4-5 cm. Se căleşte în ulei, se stinge cu apă fierbinte şi se fierbe înăbuşit 10-15 minute.
2. Cartofii fierţi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi şi se taie felii. Roşiile şi ardeii graşi se spală, se curăţă şi se taie rondele.
3. Un vas termorezistent se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet. Se aşază în straturi succesive cartofii, prazul, măslinele, ţelina, ardeii graşi, roşiile şi brânza rasă. Pe fiecare strat se presară sare, piper şi verdeaţă. Se toarnă jumătate pahar cu apă şi se înclină vasul să pătrundă apa printre legume. Se stropeşte cu puţin ulei, apoi se dă la cuptor 20-25 minute.
4. Se serveşte caldă.