inapoi la unica.ro
Paste: Carbonara la cuptor

Paste: Carbonara la cuptor

  • Gata in: 0 min

Ingrediente

  • 500 g paste
  • sare piper
  • nucsoara
  • 1 lingura unt
  • 1 bucata ceapă
  • 200 g mazăre
  • 250 g roşii
  • 4 bucata ouă
  • 200 g smântână
  • 100 g bacon
  • fire de arpagic pentru decor
  • unt pentru uns
  • parmezan ras pentru decor

Preparare

► Spaghetele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, se scot şi se lasă deoparte să se scurgă.
► Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt, se adaugă baconul, care se lasă puţin să se rumenească, apoi se adaugă spaghetele scurse de apă şi răcite, sare, piper şi nucşoară. Se scoate compoziţia într-un castron.
► Se păstrează câteva felii de roşii şi puţină mazăre. Roşiile se spală şi se taie feliuţe. Se amestecă cu mazărea fiartă bine şi cu compoziţia de spaghete. Se încorporează smântâna, apoi ouăle bătute în prealabil.
► Compoziţia se pune într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Se pun deasupra feliile de roşii şi mazărea păstrate şi se dă la cuptor, cca 40-50 de minute.

Se serveşte decorat cu fire de arpagic. Se poate presăra parmezan ras. Frunzele de arpagic se găsesc în supermarketuri sub numele de “chivas” sau ciboulette (în franceză). Pentru o tăiere mai uşoară, foloseşte foarfeca.

Categoria: ,

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook