Peşte pane

Peşte pane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g peşte file
  • 100 ml vin alb
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1/4 lingurita verdeaţă uscată: cimbru, busuioc, pătrunjel
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • 50-60 ml ulei
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Peştele se spală cu apă rece, se usucă şi se taie în bucăţi groase de 1 cm. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se stropeşte cu vin şi se lasă la rece 10 – 15 minute.

2. Între timp, usturoiul se toacă şi se pisează cu puţină sare şi verdeaţa uscată, după preferinţe. Se amestecă cu ouăle bătute.

3. Bucăţile de peşte se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc cu lămâie, garnituri de legume şi salate de sezon.

Evaluează