Prăjitură cu foi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 1 gem acrişor
  • esenţă de rom
  • 100 ml apă
  • 250 g nuci prăjite şi măcinate
  • 250 g zahăr
  • 150 ml ulei
Pentru cremă
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 15 linguri zahăr
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc proaspăt de mere
Pentru foi
Pentru servit
  • nuci

Preparare

O prăjitură delicioasă, gustoasă şi de care ai putea să juri că nu este de post. Dar prăjitura cu foi chiar este de post! Uite cum se prepară:

1. Pentru foi, se topeste zaharul în sucul de mere, se pune sare si apoi se completeaza cu faina amestecata cu praf de copt. Faina nu se pune toata odata. Se pune si uleiul si se framânta un aluat potrivit de tare care se împarte în trei si apoi fiecare parte se întinde si se coace pe fundul tavii. Se coc 10-12 minute si se pun separat sa se raceasca.

2. Pentru crema, se fierb nuca si apa, se adauga uleiul si zaharul si se amesteca pâna se obţine o crema spumoasa care se lasa la racit. Apoi, i se pune esenţa de rom.

3. Pe un platou, se asaza o prima foaie care se unge cu un strat de gem, apoi un strat de crema, se pune a doua foaie si apoi restul ingredientelor pâna la epuizarea lor. Se servesc cu nuci marunţite si usor prajite. cu amestec de apa si zahar si se dau la cuptor pentru 20 de minute.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu