inapoi la unica.ro
Prăjitură cu gem de prune

Prăjitură cu gem de prune

  • Timp de preparare: 35 min
  • Timpul de gatire: 25 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 1 praf sare
  • 100 g zahăr
  • 1/2 cana apă rece, de la frigider

Pentru umplutură

  • 300 g gem de prune
  • 100 g zahăr
  • 100 g miez de nucă pisat
  • 1 lingura făină

Pentru ornat

  • 2 linguri zahăr pudră

Preparare

1. Se face un aluat din făină, sare, unt, zahăr şi 1/2 cană de apă rece. Se frământă bine, apoi se împarte în două, având grijă ca o bucată să fie cam o treime din cealaltă.

2. Din bucata mare de aluat se întinde o foaie care se aşază într-o tavă obişnuită de copt, dreptunghiulară, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu făină. Peste foaie se toarnă gemul de prune, în strat uniform şi potrivit de gros. Se amestecă apoi zahărul cu o lingură de făină şi miezul de nucă pisat şi se presară uniform peste umplutură. Bucata de aluat rămasă se rade pe răzătoarea mare, deasupra umpluturii. Se dă la cuptor, după ce a fost preîncălzit, şi se coace la foc potrivit, timp de 20-25 de minute.

3. Când este gata, se lasă la răcit, apoi se taie, după preferinţe, şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Incearca si:

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...