inapoi la unica.ro
Prăjitură cu gem de prune

Prăjitură cu gem de prune

  • Timp de preparare: 35 min
  • Timpul de gatire: 25 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 1 praf sare
  • 100 g zahăr
  • 1/2 cana apă rece, de la frigider

Pentru umplutură

  • 300 g gem de prune
  • 100 g zahăr
  • 100 g miez de nucă pisat
  • 1 lingura făină

Pentru ornat

  • 2 linguri zahăr pudră

Preparare

1. Se face un aluat din făină, sare, unt, zahăr şi 1/2 cană de apă rece. Se frământă bine, apoi se împarte în două, având grijă ca o bucată să fie cam o treime din cealaltă.

2. Din bucata mare de aluat se întinde o foaie care se aşază într-o tavă obişnuită de copt, dreptunghiulară, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu făină. Peste foaie se toarnă gemul de prune, în strat uniform şi potrivit de gros. Se amestecă apoi zahărul cu o lingură de făină şi miezul de nucă pisat şi se presară uniform peste umplutură. Bucata de aluat rămasă se rade pe răzătoarea mare, deasupra umpluturii. Se dă la cuptor, după ce a fost preîncălzit, şi se coace la foc potrivit, timp de 20-25 de minute.

3. Când este gata, se lasă la răcit, apoi se taie, după preferinţe, şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Incearca si:

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...