inapoi la unica.ro
Prăjitură cu pişcoturi şi cafea

Prăjitură cu pişcoturi şi cafea

  • Timp de preparare: 45 min
  • Timpul de gatire: 20 min
  • Gata in: 1 ore, 5 min

Ingrediente

    Pentru blat

    • 5 ouă
    • 5 linguri zahăr
    • 2 linguri făină
    • 1 plic praf de copt
    • 2 linguri cacao
    • 1 lingura nuci măcinate

    Pentru cremă

    • 250 g nuci măcinate
    • 150 g zahăr
    • 400 ml cafea tare
    • 250 g unt
    • 1-2 linguri rom
    • 250 g pişcoturi

    Preparare

    1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă, cacaua, făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 20 minute.

    2. Se îndulceşte cafeauacuzahărul. Se separă 200 ml cafea şi se adaugă treptat în nuca măcinată, până se obţine o compoziţie ca un piure. Se amestecă cu untul frecat spumă şi romul.

    3. Se întinde jumătate din cremă pe blat. Se trec pişcoturile prin cafea şi se pun pe stratul de cremă, apoi se acoperă cu restul de cremă.

    4. Pentru glazură, se topesc la bain-marie untul şi ciocolata rasă. Se amestecă până se obţine o cremă omogenă şi se întinde pe prăjitură. Când se răceşte, se taie şi se poate servi.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

      Trimis de: Daniela Stancu
    • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

      Trimis de: Denisa Decebal
    • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

      Trimis de: Amalia Crudu
    • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

      Trimis de: Raluca Ion
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook