inapoi la unica.ro
Prăjitură cu pişcoturi şi cafea

Prăjitură cu pişcoturi şi cafea

  • Timp de preparare: 45 min
  • Timpul de gatire: 20 min
  • Gata in: 1 ore, 5 min

Ingrediente

    Pentru blat

    • 5 ouă
    • 5 linguri zahăr
    • 2 linguri făină
    • 1 plic praf de copt
    • 2 linguri cacao
    • 1 lingura nuci măcinate

    Pentru cremă

    • 250 g nuci măcinate
    • 150 g zahăr
    • 400 ml cafea tare
    • 250 g unt
    • 1-2 linguri rom
    • 250 g pişcoturi

    Preparare

    1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă, cacaua, făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 20 minute.

    2. Se îndulceşte cafeauacuzahărul. Se separă 200 ml cafea şi se adaugă treptat în nuca măcinată, până se obţine o compoziţie ca un piure. Se amestecă cu untul frecat spumă şi romul.

    3. Se întinde jumătate din cremă pe blat. Se trec pişcoturile prin cafea şi se pun pe stratul de cremă, apoi se acoperă cu restul de cremă.

    4. Pentru glazură, se topesc la bain-marie untul şi ciocolata rasă. Se amestecă până se obţine o cremă omogenă şi se întinde pe prăjitură. Când se răceşte, se taie şi se poate servi.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

      Trimis de: Florina Boceanu
    • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

      Trimis de: Adelina Chivatu
    • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

      Trimis de: Madalina
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

      Trimis de: Anca Stefan
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook