Prajitura nuga

Prajitura nuga

Ingrediente

  • 2 foi napolitana
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri esenta rom
  • 300 g nuca, rahat, stafide
  • 1 cana faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 6 oua
  • 1/2 pachet unt

Mod De Preparare

Învaţă să prepari această prăjitură nuga delicioasă, cu cremă de ouă şi stafide, rapid şi fără efort.

Blatul

Se bat albușurile spumă cu o cană de zahăr. se adaugă făina, nucile, rahatul, stafidele ?i romul, zahărul vanilat și coaja de lămâie.

Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă pe deasupra cu un pic de unt.

Cremă

Se amestecă 6 gălbenușuri împreună cu 1/2 cană zahăr şi se fierb la bain marie până se îngroașă. Se lasă la răcit și se amestecă cu 1/2 pachet unt.

Se așază prima foaie de napolitană, se întinde 1/2 din crema galbenă, se așază blatul peste care se întinde a doua parte a cremei galbene și deasupra se pune o foaie de napolitană

Se presează cu ceva ușor și se lasă la rece 2-3 ore.

 

Evaluează