Praz condimentat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 250 g ghimbir
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • 4 foi dafin
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 500 ml oţet
  • 500 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 1 lingura sare neiodată

Preparare

1. Se curăţă prazul, i se taie mustăţile, se spală şi se taie fâşii de 5 cm. Se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Ghimbirul se curăţă şi se taie bucăţele. Ardeiul iute se spală şi se lasă şi el la scurs.

2. Se aşază bucăţile de ghimbir şi fâşiile de praz în borcane, iar deasupra se pun boabele de piper, boabele de muştar, foile de dafin şi ardeiul iute.

3. Separat, într-un vas se fierbe apa cu oţetul, sarea şi zahărul până dă în clocot. Se toarnă peste compoziţia din borcane şi se închid ermetic cu capace sau cu un celofan mai gros. Borcanele se pun apoi la bain-marie într-un vas cu apă, timp de 40-50 de minute, din momentul începerii fierberii, după care se lasă la răcit, învelite într-o pătură, până a doua zi.

4. Prazul murat se poate folosi ca garnitură pentru diferite preparate din carne sau fasole.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu