Risotto cu fasole

Risotto cu fasole

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g fasole roşie, conservată
  • 200 g orez cu bobul rotund
  • 200 ml supă de pui din concentrat
  • 1 bucata morcov
  • 1 bucata ceapa
  • 1 legatura fire de pătrunjel creţ
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 praf sare, piper

Mod De Preparare

Învaţă să prepari un risotto cu fasole delicios şi tipic italian.

 

Mod de preparare:

1. Fasolea se trece sub un jet de apă şi se lasă la scurs.

2. Într-o cratiţă se pun uleiul şi untul şi după ce se topesc, se pune ceapa tăiată rondele la călit. După ce s-a înmuiat, se pun orezul şi morcovul tăiat rondele fine şi se lasă să se înmoaie aproximativ un minut. Se toarnă vinul alb şi un polonic de supă caldă şi se lasă să se evapore.

3. Se adaugă fasolea din care se opreşte o lingură pentru servit, apoi încă un polonic de supă. Se lasă să se evapore, amestecând mereu şi se adaugă din nou supă. Se procedează aşa până la terminarea supei. Se potriveşte de sare şi piper şi, dacă orezul este fiert, se trage cratiţa de pe foc.

4. Se aduce la masă cu pătrunjel tocat şi fasolea păstrată aşezată deasupra.

Evaluează