Salată de ardei iute cu ceapă

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute
  • 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
  • 600 ml oțet
  • 400 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 lingură sare

Preparare

O salată originală care arată bine şi e foarte gustoasă dacă o serveşti lângă o friptură zdravănă, în zilele friguroase de iarnă.

Prepară şi tu salată de ardei iute cu ceapă, în 2 pași și 3 mișcări!

  • Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
  •  Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat,  ceapa se taie peştișori.
  • Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
  • Salata fierbinte se bagî în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă).
ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu