Sarailie

Ingrediente

  • 150 ml miere
  • 150 g zahar
  • 500 ml apa
Pentru sirop
  • 100 g unt
  • 300 g miez de nuca
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 1 lingurita scortisoara

Preparare

Învaţă să faci sarailii ca la Istanbul sau Constanţa, unde comunitatea turcească ne-a adus cele mai delicioase reţete de desert cu nucă şi miere.

Mod de preparare:

Se unge o tavă mare cu unt şi se pune deoparte. Se încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu.

Se taie foile de plăcintă în patru părţi egale şi se ung cu unt topit, apoi se lipesc câte două.

Se presară nuca măcinată şi se rulează, apoi se pun sarailiile în tavă. Se mai dau cu un strat de unt topit pe deasupra

Se dă tava la cuptor şi se lasă să se rumenească. Între timp, se face siropul de miere pentru sarailii.

Se pune pe foc un vas cu apă, zahăr, scorţişoară şi miere şi se fierbe până se îngroaşă. Se lasă la răcit.

Se scot sarailiile din cuptor şi se toarnă imediat siropul rece, astfel încât sarailiile să plutească în acesta.

Se dau la frigider după ce se mai răcesc şi se lasă peste noapte la rece.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu