Şniţel bavarez de curcan

Şniţel bavarez de curcan

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan
  • 4 ouă
  • 1 lingura muştar cu hrean
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 căţel usturoi
  • 200 g pesmet alb
  • ulei pentru prăjit
Pentru granitură
  • 200 g porumb dulce
  • 1 salată verde creaţă
  • maioneză
  • 1-2 roşii

Mod De Preparare

Mult mai prietenos cu stomacul decât cel de porc, șnițelul bavarez de curcan e o alegere perfectă pentru cei care țin dietă sau, pur și simplu, doar vor să mănânce sănătos.

1. Se taie pieptul de curcan felii foarte subţiri care se bat cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se ung cu puţin ulei şi muştar, se înfăşoară în folie şi se bagă câteva minute la rece.
2. Separat, se desfac ouăle, se bat spumă şi se amestecă cu muştarul, sarea, piperul şi usturoiul pisat.
3. Feliile de carne se trec prin pesmet – ou – pesmet şi se pun să se prăjească în uleiul încins, la foc potrivit, timp de 7-8 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un şervet absorbant de bucătărie.
4. Se servesc cu garnitură de porumb dulce şi salată verde. Se ornează cu fire de ceapă, felii de roşii şi maioneză.

Evaluează