inapoi la unica.ro
Somon la grătar cu orez

Somon la grătar cu orez

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 4 medalioane mari de somon
  • sare
  • piper
  • o lămâie

Pentru garnitura de orez

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 800 ml apă
  • 1 lingurita şofran
  • 50 g unt
  • 2 lingurite ulei de floareasoarelui

Pentru sosul alb

  • 200 g smântână
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legatura mărar
  • 100 g somon afumat
  • zeama de la o lămâie

Preparare

1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald.
2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se acreşte cu puţină lămâie şi se potriveşte, după gust, cu sare şi piper.
3. Se spală medalioanele de somon cu apă rece, se pun pe un prosop absorbant la scurs şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun pe grătarul încins şi se lasă să se rumenească pe fiecare parte.
4. Somonul se ia de pe grătar, se aşază pe un platou şi se serveşte cu garnitură de orez şi cu sosul de smântână cu somon.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook