inapoi la unica.ro
Somon la grătar cu orez

Somon la grătar cu orez

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 4 medalioane mari de somon
  • sare
  • piper
  • o lămâie

Pentru garnitura de orez

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 800 ml apă
  • 1 lingurita şofran
  • 50 g unt
  • 2 lingurite ulei de floareasoarelui

Pentru sosul alb

  • 200 g smântână
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legatura mărar
  • 100 g somon afumat
  • zeama de la o lămâie

Preparare

1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald.
2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se acreşte cu puţină lămâie şi se potriveşte, după gust, cu sare şi piper.
3. Se spală medalioanele de somon cu apă rece, se pun pe un prosop absorbant la scurs şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun pe grătarul încins şi se lasă să se rumenească pe fiecare parte.
4. Somonul se ia de pe grătar, se aşază pe un platou şi se serveşte cu garnitură de orez şi cu sosul de smântână cu somon.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...