Spaghete Carbonara – rețeta autentică

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 200 g spaghete
  • 120 g pancetta (șuncă)
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 g parmezan ras
  • 60 ml vin alb sec
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare și piper după gust

Preparare

Ce înseamnă, de fapt, rețeta autentică? Nu au smântână în compoziție, precum au cele cu care ne-am obișnuit noi. Rețeta aceasta este, probabil, cea mai  iubită rețetă de paste din lume, prin simplitatea ingredientelor folosite și prin felul în care acestea își combină, mai mult ca perfect, aromele.

  1. Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, scurge-le bine.
  2. În timp ce apa de la paste dă în clocot, taie fâșii mici pancetta și dă-le la călit într-o tigaie mare, la foc mic, cam 10 minute, până devine ușor crocantă.
  3. Într-un bol mic, bate ouăle cu gălbenușul, asezonează cu piper și adaugă jumătate din cantitatea de parmezan.
  4. Când pancetta s-a rumenit, adaugă vinul în tigaie. Amestecă-l bine cu sosul rămas de la carne. Dă tigaia de pe foc.
  5. Adaugă spaghetele făcute în tigaie și amestecă bine. Toarnă ouăle bătute în tigaie și continuă să amesteci în același timp. Căldura de la spaghetele fierbinți și tigaia încinsă vor ajuta la gătitul ouălor.
  6. Presară pătrunjel peste și servește cu restul de parmezan.

Alte rețete italienești delicioase:

Gnocchi cu șuncă și brânzeturi

Cartofi quatro formaggi

Pizza împletită

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu