Steluţe de Crăciun

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 45 min
  • Timp de gatire: 12 min
  • Gata in: 57 min

Ingrediente

  • 1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe
  • 50 g nuci pisate
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingura smântână
  • 220 g unt
  • 1 pachet praf de copt
  • 400 g făină
  • 4 gălbenuşuri

Preparare

1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul.

2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.

3. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu