Tort cu 2 creme

Tort cu 2 creme

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 100 g nuci coapte
  • 25 g cacao
  • 200 g miere
  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri rom alb
Pentru crema 1:
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g miere
  • 100 g făină
  • 1 praf scorțișoară
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri lichior de nuci
Pentru crema 2:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri unt
  • 400 g ciocolată
Pentru însiropat:
  • 200 ml lichior cafea

Mod De Preparare

Ai nevoie de un tort pentru un eveniment special? Prepară-l chiar tu, folosind această reţetă simplă de tort cu 2 creme!

1.    Pentru blat, se amestecă nucile măcinate, cacaua, făina şi praful de copt. Untul moale se freacă cu mierea până ce se obţine o spumă care se adaugă în amestecul uscat. Se pun apoi ouăle bătute şi romul. Se unge cu unt forma de copt şi se toarnă aluatul care se coace 35 de minute.
2.    Se prepară crema 1 pentru care se macină 100 g nuci care se amestecă bine cu făina şi se prăjesc într-o tigaie. Se adaugă scorţişoara, mierea, untul, zahărul, lichiorul de nuci şi laptele. Se lasă să fiarbă la foc mic, până devine groasă. Apoi se lasă la răcit.
3.    Se prepară şi crema 2 pentru care se pun pe foc frişca şi untul. Când fierb, se trage vasul de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi. Se lasă aşa 5 minute şi apoi se amestecă pentru a obţine o cremă untoasă. Se lasă la răcit, de asemenea.
4.    Blatul se însiropează cu lichiorul de cafea şi se pune un prim strat subţire din crema 1, apoi un strat mai gros din crema 2. Se dă la rece pentru 10 minute, şi apoi se pune un strat gros din crema 1 şi se finisează cu un strat subţire din crema 2. Se dă la rece pentru o noapte.

Evaluează
Alte rețete